maanantaina, joulukuuta 13, 2010

Viikonloppu meni siis Helsingissä, ja sielläpä sitten vasta onkin lunta, niin kuin lehdistä on voinut lukea. Ei sitä kyllä ihan täysin voi ymmärtää käymättä paikan päällä. Tuossa ylimmässä kuvassa siis on auto parkissa.

Sunnuntaina oli päivä jona tapasin parikin kaveria, joita en ole taas useampaan kuukauteen nähnyt. Toinen tuli oli tullut paikalle kaukaa, kahdestikin. Nimittäin ensin Skotlannista ja sitten Joensuusta. Ruokapaikaksi valittiin Ravintola Kaarna aivan ydinkeskustasta. Suomalainen ruoka maistui, mutta hauskinta oli se, että koolla oli neljän hengen porukka, joka ei ole ollut koolla useampaan vuoteen. Kaksi ei ollut ylipäänsä tavannut toisiaan yli kuuteen vuoteen. Ollaanpa me vanhoja, huh huh.

Ennen illallista oli aikaa kierrellä hetken aikaa kaupungilla. Kohteiksi valikoitui Kallion kirkko sekä Senaatintori. Aika hienoja kuvia tuli. Kallion kirkolla en ollut koskaan aikaisemmin edes käynyt, vaikka sen tietysi näkee käytännössä aina kun Helsingissä vierailee.

Senaatintorille osuttiin vieläpä lähes täydellisessä iltavalaistuksessa. Lisäksi tulin torilla ajatelleeksi, että on aika hienoa, että sitä ei ole otettu autojen parkkialueeksi. Ainakin Tsekissä on aika harvinaista, että yhtälailla autojen tavoitettavissa oleva tori ei olisi pysäköintikäytössä. Toisaalta sitten taas komea joulukuusi oli sössitty suomalaiseen tapaan laittamalla toispuoleiset ja vaatimattomat kynttilälamput. Vaikka on kai se niinkin, että kyn tällaisia sössitään, siihen kiinnittää kotimaassaan ihan eri tavalla huomiota.

Ei kommentteja: