torstaina, heinäkuuta 30, 2009

Eilen oli sitten kaikkien aikojen kuumin päivä Seattlessa. Molemmilla lämpötila-asteikolla saavutettiin haamuraja: virallinen päivän ylin oli 40 C / 104 F. Aiempi ennätys oli tasan 100 F, siis hieman alle 38 C. Yleensä Seattlessa on se hyvä puoli, että kuumanakin päivänä yöksi viilenee, mutta sitä ei nyt varsinaisesti tapahtunut, vaan yön alin oli 22 C / 72 F. Tämä oli ensimmäinen kerta kun lämpötila ei pudonnut yöllä alle 70 asteen, siis niiden 64 vuoden aikana joilta tilastot ovat olemassa.

Sen vähän mitä ulkona kävin, lömpö tuntui aivan uskomattomalta. Varjossakin tuntui siltä kuin aurinko porottaisi iholle. Olenhan minä näitä lämpötiloja toki ennenkin tuolla vähän etelämpänä kokenut, mutta Seattlessa tämä tuntuu jotenkin vielä kuumemmalta. Ei täällä kuulu olla tällaista. Tänään alkaa jo viiletä: päivän ylin on ennusteen mukaan vain 36 astetta.

Etelästä puheen ollen, on aika hauskaa että olen huonmenna lähdössä kohti Kaliforniaa, ja odotan innolla hieman viielämpiä kelejä. San Franciscon alue nyt on tietysti aina kesäisin ympäristöään viileämpi, joten ei ole niin yllättävää, että sinne on luvattu lähipäiviksi vain 16 astetta. Kuitenkin myös Los Angelesissa ja koko Etelä-Kaliforniassa on nyt yli 10 Celsius-astetta viileämpää kuin täällä. Jopa Utahin autioimaissa jäädään tällä hetkellä aavistuksen pienempiin lämpötiloihin.

Ei kommentteja: