tiistaina, joulukuuta 23, 2008

Kävin tänään pitkästä aikaa keskustassa kävelemässä. Se on aina mukavaa, mutta turhan harvoin tulee lähdettyä. Tänään motivoiduin sillä, että halusin nähdä Keskustorilla olevan joulutorin. Se on siellä nyt ensimmäistä kertaa, ja tuntuu kovasti kirvoittavan mielipiteitä. Idea on kopioitu Keski-Euroopasta, ja olen itsekin vähän sitä mieltä, että vähän hassua kopioida perinteitä muualta. Toisaalta olen Tsekissä kierrellessäni kovasti pitänyt näistä, ja kuulemma Saksassa on kanssa tosi kivoja joulutoreja. Puumökit torikojuina kyllä luovat tunnelmaa. Ainakin Tsekissä tosin tunnelmaa lisää kuuma hehkuviini ja kaikenlaiset muut terästetyt kuumat juomat, joita tullaan juomaan torille vielä iltamyöhälläkin. Ei taitaisi Suomessa toimia.

Ehkä näitä kävelylenkkejä on viime aikoina vähentänyt kertakaikkisen kurja keli. Nyt oli kuitenkin pitkästä aikaa pakkasta ja lunta maassa, niin idean saatuani ei tarvinnut kauaa arpoa lähteäkö vai ei. Aurinko ei toki paistanut. Katotaan sitten keväämmällä sitä puolta. Tampereen kaupungin virallinen joulukuusi saa kyllä erityismaininnan. Enpä ole vastaavaa ruippanaa aikoihin nähnyt, ja valoistakin oli osa sammunut.

4 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Edinburghin keskustassa on neljat markkinat... Saksalainen, ranskalainen, Highland ja tana vuonna uutena 'Ethical'. Niin ja huvipuisto, luistinrata ja Joulupukki poroineen. Hei hulinaa.

Onkohan nuo kolme ensimmaista markkinaa sitten ihan epaeettisia?

Antti kirjoitti...

Tuostapa tulikin mieleeni, että San Franciscon keskustassa sain ihmetellä sellaista kuin Safeway Holiday Ice Rink Presented by Macy's.

Illodina kirjoitti...

Hyvaa Joulua Antti! Kaikkea hyvaa tulevalle vuodelle!

Antti kirjoitti...

Kiitos! Samoin!