tiistaina, elokuuta 26, 2008

Tänään sain vihdoin muuttaa asuntoon, jonka vuokrasin tätä Seattlen vierailua varten. Neljä yötä tässä yhteensä meni kaverin lattialla. Ja kolme hotellissa Vancouverissa. Oli siis aikakin päästä asettumaan: tässä menee sitten seuraavat 25 päivää.

Tämä onkin kyllä ehdottomasti isoin ja hienoin asunto, jossa olen ulkomailla asunut. Tai itse asiassa tämä on isoin asunto, jossa olen vanhempien luota pois muuttamisen jälkeen asunut missään. Neliöitä on 74, eli muutama enemmän kuin Tampereen kodissani. En minä näin hienoa aikonut ottaa, mutta erinnäisten väärikäsitysten takia en päässyt viikko sitten muuttamaan aikomaani pienempään kämppään, ja tämä nyt sitten sattui olemaan vapaana. Sen lisäksi että tämä on vähän kalliimpi, työmatka olisi tuosta halvemmasta ollut lähes kilometrin lyhyempi. Ei minua silti suuresti harmita, sillä on tämä niin paljon kivempi paikka. Ja työmatka menee nyt joka tapauksessa polkupyörällä, joten ei sen pidentyminenkään juuri missään tunnu, kun se alle kolmeen kilometriin kumminkin jää.

Molemmat kämpät ovat samasta firmasta, ShortTermSuites.com. Näiltä saa kalustettuja ja täysin varusteltuja kämppiä. Hintakin on ihan kohtuullinen, ja siihen kuuluu ihan kaikki, kuten sähkö, vesimaksut ja jätemaksut. Jopa nettiyhteys, paikallispuhelut ja kaapelitelevisio kuuluvat hintaan. Täällä asuminen onkin vähän kuin motellissa asuisi: vain päivittäinen siivouspalvelu puuttuu. Muuttaessa sänky oli pedattu valmiiksi, ja kylpyhuoneessa oli puhtaat pyyhkeet odottamassa. Keittiökin on täysin varustettu, joskin astiasto on aika sekalainen ja sieltä täältä haalittu.

Niin että kyllähän tässä tulee mieleen, että tässä olisi voinut asua silloinkin, kun olin täällä puolitoista vuotta yhteen putkeen. Tämä ei nimittäin loppujen lopuksi olisi ollut juurikaan kalliimpi kuin se Fremontin kämppä jonka vuokrasin, ja kätevyyshän olisi ollut ihan toista luokkaa. Se näiden halvempi paikka olisi tullut jopa halvemmaksi, mutta se on kyllä sellainen läävä, ettei siinä sietäisi muutamaa kuukautta pidempään asua. Toisaalta Fremontin kämpän sijainti oli aivan lyömätön sekä töiden että palveluiden kannalta, ja on tässä muitakin huonoja puolia, kuten se että nettiyhteys tuntuu pätkivän aika paljon, eikä parempaa voi tänne itse ostaa. Ja ovathan nämä huonekalutkin oikeastaan aika karseita sekä laadultaan että tyyliltään. Ja sitäpaitsi, täällä ei ole astianpesukonetta. Ei nyt siis varsinaisesti kaduta että sen Fremontin kämpän aikanaan vuokrasin.

Ei kommentteja: