torstaina, elokuuta 28, 2008

Tällä viikolla on meneillään demokraattien puoluekokous. Amerikan malliin tilaisuus järjestetään suuressa jäähallissa, jossa täysi tupa hurraa puheille. Eilen pääpuhuja oli Hillary Clinton, ja oma reaktioni puheeseen oli, että ihan hyvä puhe muttei nyt kuitenkaan mikään erikoisen vaikuttava.

Kaapeliuutiskanava MSNBC:llä oltiin eri mieltä. Heti puheen päätyttyä toimittaja alkoi hehkuttaa puhetta aivan käsittämättömällä tavalla. Sitä hehkutusta voi kuulla täältä kohdasta 1:45 alkaen. Näinhän se meni "Grand slam! Grand slam out of the ballpark, accross the street, accross the building accross the street." Grand slam on pesäpallotermi, joka tarkoittaa kunnaria pesät täynnä; täkäläisessä versiossahan kunnari tulee kun lyö pallon takarajalta yli. Ja myöhemmin: "I don't know how she could have done it better."

Vaihdoin sitten kilpailevaan Fox Newsiin. Siellä puhe haukuttiin lyttyyn, ja todettiin ettei Clinton sanonut ollenkaan niitä asioita, joita Obama olisi halunnut. Että koita tässä nyt sitten saada puolueettomia arvioita, kun kaikkialla on vain näitä spin doctoreita. Fox Newsin republikaani-bias on kaiketi Suomessakin hyvin tunnettu asia, mutta viime aikoina minusta on tuntunut siltä, että MSNBC:n demokraatti-bias on vielä vahvempi. Sieltä tällä viikolla tullut propaganda on ollut aika ärsyttävää kuultavaa vaikka kuinka demokraattien puolella olenkin.

Ei kommentteja: