keskiviikkona, tammikuuta 02, 2008

Ensimmäinen normaali työpäivä Suomessa sitten viime helmikuun on takana. Havaintoja: 1) Yliopiston kirjakauppa ja oman talon ravintola ovat kiinni vaikka on normaali työpäivä. No, kai se kertoo jostakin hyvästäkin että työvoima on niin kallista ettei ole varaa pitää näitä auki ennen kuin opiskelijat palaavat, mutta eipä tullut taas mieleenkään että näin voisi olla. 2) Onpas hiljaista. Ei humise ilmastointilaite (talo on kyllä ilmastoitu) eikä kuuluu työkavereiden juttelu. Kolmen hengen työhuone on avokonttoriin jo tottuneesta aika kiva juttu. 3) Kylläpä riittää paljon puhuttavaa työkavereiden kanssa. Työasioita ja kaikkea muuta. Mukava olla täällä. 4) Alakerran kahviautomaatilla käydessäni erehdyin sanomaan "hei" viereisellä automaatilla olleelle nuorelle naisihmiselle. Ei vastannut, luuli varmaan hulluksi. Täällä ei tuntemattomille turhia lätistä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä hauska lukea havaintojasi niin suomalaisista kuin amerikkalaisistakin! Ja älä välitä, siihen hiljaiseen möllöttämiseenkin taas tottuu, vaikka aikansa viekin :) Musta Suomen ilmapiiri tuntui Northwestin jälkeen siltä että kaikki vaan on ja odottaa jotain; seuraavaa kesää, seuraavaa lomaa, seuraavaa jotain? Sellaista hiljaiseloa.

Antti kirjoitti...

Kiitos kivasta kommentista. Aika mainio havainto tuo odottaminenkin. Amerikkalainen tosiaan elää aina hetkessä, ja se on suomalaiselle vaikeaa.

Riitta kirjoitti...

Kärsi, kärsi, niin kirkkaamman kruunun saat...