tiistaina, marraskuuta 13, 2007

Tänään oli suuri päivä seattlen jalkapallohistoriassa. Kuten olen jo täällä ennakoinut, Seattleen saadaan vuosien odotuksen päätteeksi pääsarjajoukkue. Yksi uuden seuran taustalla olevista sijoittajista on Hollywood-jullkis Drew Carey. Tänään hän tuli puoliltapäivin keskisuuren mediakohun saattelemana paikalliseen George & Dragon -jalkapallopubiin paljastamaan ensimmäiset viralliset tiedot joukkueesta. Ja voi veljet, olipa uutispommi! Seattlen Major League Soccer -seurasta tulee ensimmäinen amerikkalainen ammatilaisurheiluseura, jonka kannattajilla on suora valta siihen, miten joukkuetta johdetaan. Seuraan voi ostaa pikkusummalla osuuden, ja kaikki osuuden ostaneet pääsevät vuosittain muunmuassa äänestämään seuran puheenjohtajan valinnasta. Malli on kopioitu suoraan Kataloniasta: FC Barcelonalla on vastaava toimintatapa. Huomenna on virallinen tiedotustilaisuus, ja silloin tiedämme varmasti taas paljon lisää. Eipä sitä usein ole paikalla kun maailmanluokan kaupungissa syntyy uusi jalkapalloseura. Melko ainutlaatuista. Aurinkokin tuli esiin pian tilaisuuden päätyttyä.

Drew Carey ei ehkä ole aivan eturivin julkkiksia, mutta tuo silti uudelle seuralle paljon ilmaista julkisuuta. Hän on jo entuudestaan tunnettu jalkapallomies ja vakiokasvo LA Galaxyn kotiotteluissa. Nyt hän on myös meidän mies. Kun Drew oli kävelemässä fanijoukon läpi pubiin, joku huusi "somebody scarf that man". Edessäni pöydällä oli huivipino, joten nappasin yhden, hyppäsin pöydän yli, ja annoin huivin Drewlle. Hän otti huivin, laittoi sen kaulalleen, kiitti, ja kätteli minut. Paikalla oli televisiokameroita, joten saapa nähdä pääsinkö iltauutisiin. Ja Drew muuten piti saamansa Emerald City Supporters -huivin kaulalla koko sen ajan kun pubissa viihtyi.

Jos joku muuten ajattelee, että jalkapallo ei ole USAssa iso juttu, on väärässä. Pahasti. Tänäänkin osa paikalle halunneista ei mahtunut sisään, vaikka tilaisuudesta sai tietoa lähinnä ruohonjuuritasolla. Osa oli tietysti tullut katsomaan Arsenalin ja Readingin välisen ottelun suoraa lähetystä, mutta kuitenkin.

Ei kommentteja: