sunnuntaina, marraskuuta 18, 2007

Alle kahden vuoden ikäiseen kameraani näyttää olevan tulossa Canonin tyyppivika: linssiä liikuttava mekanismi on hajoamassa. Ensin olin aivan masentunut, sillä nyt on tulossa sellaisia reissuja, jolla ei oikein ole kameran varaa kesken hajota. Vaan eipä tarvinnut pitkään selailla uusia kameramalleja ja olin jo aivan innostunut tilanteesta. Käynti elektroniikkaliikkeessä räpläämässä kameroita vain lisäsi innostusta, joten uusi pokkarini on tulossa Amazonilta tiistaihin mennessä. Kai tämä on sitten sitä elintasoa. Uudessa mallissa on laajakulmaisempi linssi, kuvanvakain, entistä isompi näyttö sekä muutama hieman turhempi uusi ominaisuus.

Netti on pullollaan tästä Canonin tyyppiviasta kertovia tarinoita, ja tämä on nyt minullekin jo toinen Canonin kamera jonka kanssa on näin käynyt, joten tiettyä masokismia osoittaa, että valitsin taas Canonin. Aina kun olen muita merkkejä katsonut, en ole ollut tyytyväinen kuvanlaatuun, eikä tuttu käyttöliittymäkään ole mikään pieni asia. Fiksu lukija huomaa, etten väitä Canonin kuvanlaatua parhaaksi. Laaduissa on eroja, ja olen tottunut Canonin laatuun.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei insinööri voi jättää tarkkaa mallia kertomatta! :)

Antti kirjoitti...

Olet kyllä periaatteessa oikeassa. Olen yrittänyt välttää tuotemerkkien mainitsemisen blogissani, jos se ei ole "toimituksellisista syistä" välttämätöntä.

Mutta menköön. Kamera on täkäläisittäin Canon PowerShot SD870, Euroopassa sitä myydään nimellä Canon IXUS 860. Japanissa on vielä joku kolmas mallinimi. Canon voisi kyllä jossain vaiheessa setviä tämän tuotemerkkihelvetin, Hulluinta on, että on olemassa PowerShot SD850 ja Canon Ixus 850, mutta nämä eivät ole sama kamera. Silti molemmat ovat saatavilla sekä Euroopassa että USA:ssa. Ensimmäinen on sama kuin IXUS 950, jälkimmänen on sama kuin PowerShot SD800. Eikö olekin hienoa?