lauantaina, heinäkuuta 07, 2007

Suomen lomasta alkaa ensimmäinen viikko olla ohitse. Ensimmäisten päivien mökkeilyn lisäksi olen tehnyt muun muassa seuraavaa:
  • Ihmetellyt lentokenttäbussin pysähtymistä punaisiin valoihin Hämeenlinnassa. Mehän olimme kääntymässä oikealle, eikä missään näkynyt auton autoa. Järjen tasolla ymmärsin, että Suomessa ei saa kääntyä punaisilla, mutta väsynyt ja kärsimätön mieleni ei voinut sitä silti käsittää.
  • Kuunnellut radioa ja ihmetellyt, kuinka paljon uutta suomalaista musiikkia on neljässä kuukaudessa julkaistu.
  • Istunut suomalaisella olutterassilla ja ihmetellyt suomalaista palvelukulttuuria. Ilman kaverini huomautusta en olisi muistanut, että juoma pitää hakea itse. Kaiken huippu oli kun halusin tilata ruokaa, ja kävin kysymässä asiasta siitä ulkona olevalta baaritiskiltä, jossa minulle ilmoitettiin, että menuja on sisällä. Kävelin sisään, ja tämä sama kaveri ojensi minulle siellä sisällä sen menun. Tosi kätevää.
  • Melkein jäänyt TKL:n bussista, kun sen lähestyessä pysäkkiä vain lähestyin rotvallin reunaa. Miten voi oikeasti unohtaa, että bussille pitää Suomessa heiluttaa, jotta se pysähtyy? Jotkut rutiinit näemmä juurtuvat nopeasti, eli tässä tapauksessa jo neljän kuukauden Amerikassa oleskelun jälkeen.
  • Melkein käynnistänyt manuaalivaihteisen auton vaihde silmässä painamatta kytkintä. Monta kertaa. Ei voi tätäkään käsittää.
  • Nähnyt Tampere Unitedin kotiottleun MIFKiä vastaan. Huomenna on edessä vierasreissu Anjalankoskelle. Sääli etten voi olla huumassa mukana tämän enempää. Toiminta kentällä ja katsomossa on taas hieman parempaa kuin edelliskaudella.
  • Istunut humalapäissäni viimeisen mökille menevän junan sijasta samoilla kiskoilla olevaan kiskobussiin. Miksi sen ovet olivat auki ja moottori käynnissä?
  • Käynyt katsomassa kaksi pesäpallo-ottelua. Tampereellakin pelataan taas pitkästä aikaa miesten toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Ensimmäinen peli oli surkea, ja siellä kuulin sitäkin huonomman jutun. - Mikä on laiton koppi? - Sellainen joka on rakennettu naapurin maille. Toinen peli olikin jo oikein viihdyttävä, vaikka kyllä Ykköspesiksen taso ainakin Tampereella on surkea.
  • Ollut mukana purjehtimassa Helsingistä Hankoon. Mukavaa puuhaa ja postikorttimaisemia. Suurin osa kuvista on yöpymispaikastamme.
  • Viettänyt yhden työpäivän yliopistolla. Otin läppärin mukaan, mutta sitä ei tarvittu. Kaikki aika meni vain ihmisten kanssa puhuessa – ja suurimmaksi osaksi ihan työasioita.
Melkoisella minuuttiaikataululla on välillä menty, mutta on ollut hienoa olla Suomessa. Tuntuu kyllä hieman oudolta olla täällä niin, että ei ole omaa asuntoa. Aika monessa paikassa sitä onkin kyllä tullut öitä vietettyä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi Antti minkä teit - aivan ihania kuvia!!

Nauran täällä sohvalla tuota terassikeikkaa, noin siinä aina käy... Mukavaa lomanjatkoa!

vintti kirjoitti...

Olet onnistunut tallentamaan kesän väreineen ja tunnelmineen mainosti.

Antti kirjoitti...

Kiitoksia vain kehuista! Loppulomastakin on tulossa kuvaraportti kunhan vain saan aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kuvia! Hyvin olet saanut taltioitua Suomen kaunista luontoa. Voinpa kuvitella millaisia Lappi-kuvia saisitkaan otettua! Kelloterveisin Jaana.

Antti kirjoitti...

Kiitos vaan kehuista taas, niitä tuleekin tutuilta ja tuntemattomilta. Pitäisiköhän vihdoinkin hankkia pokkarin rinnalle joku vähän järeämpikin peli?