maanantaina, toukokuuta 07, 2007

Jalkapallokausi alkaa vihodoinkin päästä kunnolla käyntiin: Seattle Sounders pelasi vihdoinkin ensimmäisen kotiottelunsa, jossa Portland Timbers kaatui 1-0. Joukkueiden kannattajien välinen sanailu on kiivasta, ja sitä on aika mielenkiintoista seurata näin ulkopuolisena joka on kuitenkin sisäpiirissä. Tässä on todellakin aitoa paikalliskilpailun tuntua. Ikävää vain, että joukkoon näköjään mahtuu aina idiootteja. Nyt väitetään, että joku oli käynyt haastamassa riitaa portlandilaisten kanssa ja esitellyt samalla concealed weapons -lupaansa. Tästä ollaan nyt harvinaisen yksimielisiä, että kyseinen kaveri ei ole meidän porukkaan enää tervetullut, jos asiassa on yhtään perää. Toisaalta kaikenlaisia perättömiä syytöksiä on ennenkin lennellyt.

Joku markkinointifirma oli lähestynyt minua kirjeellä: haluavat tietää kaikenlaisia yksityiskohtia taannoin ostamastani autosta. Olivat laittaneet kuoreen dollarin setelin minua motivoimaan. Ei kyllä taida riittää. On kyllä silein dollari jonka olen koskaan nähnyt.

Toinen taannoin postissa tullut ylläri oli kaapeliyhtiön kirje. Minulla lakkasi jokin aika sitten nettiyhteys toimimasta kunnolla. Kun lopulta sain aikaiseksi soittaa kaapeliyhtiöön, sain sovittua asentajan kotikäynnin kolme tuntia myöhemmäksi. Seuraavana päivänä tuli sitten kirje tyyliin: "teillä kävi äskettäin asentaja, pahoittelemme teillä ollutta ongelmaa, otattehan yhteyttä alla olevaan numeroon jos ongelmanne ei ole tullut korjatuksi". Ja numero oli tietenkin paikallinen seattlelainen numero, vaikka alunperin soitin kaapeliyhtiön valtakunnalliseen numeroon. Koskahan nettiyhteyden asennus ja korjaus saataisiin toimimaan näin nopeasti Euroopassa? Tai no asennuksessa meni aikanaan sentään muutama päivä ostopäivän ja asennuspäivän välillä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi on kyllä niin totta! Suomessa menee kuukausitolkulla netin asentamiseen ja täällä hoituu parissa päivässä. Kummallista!

Antti kirjoitti...

Johtuisikohan suomalainen hitaus siitä, että siitä ei ole kauaakaan, kun kaikki puhelinyhtiöt olivat alueellisia monopoleja? Ehkä ihmiset eivät osaa vieläkään vaatia nopeutta: ainoa millä kilpaillaan on hinta. Ei markkinatalous ole aina pelkästään huono asia.

Sanna kirjoitti...

Onneksi minä olen taas palannut töihin pistämään suomalaisia yrityksiä ruotuun... ;-)

Ilmeisesti myös Skotlannissa kaivattaisiin yhtä nopeaa palvelua.

Antti kirjoitti...

Ja erityisesti Skotlannin ulkopuolella kaivataan nopeaa palvelua Skotlanttin. Pitäskö tässä muka soittaa että kuulisi mitä sinne kuuluu, hä?

JH kirjoitti...

Go Sanna!