maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Nyt on sitten taas kuvia reissusta lisättynä aiempiin blogimerkintöihin. Tämä oli taas kerran sellainen reissu, että ei voi sanoin kuvailla miten mukavaa oli. Parin päivän pikkukierros Ranskassa kyllä kruunasi muutenkin jo aivan ylivedon viikon. Kiitos matkaseuralle!

Lauantain merkinnässä on kuva, jossa ASSEn kannattajat ottavat kantaa niinsanottujen runkopäivien puuttumiseen. Alimmassa lakanassa lukee käsittääkseni "Ranskan liigan televisiointi: poistukaa stadioneilta". Ilmeisesti otteluita sijoitellaan televisioinnin takia miten sattuu, eikä pelejä pelata tiettyinä päivinä tiettyyn aikaan niin kuin pitäisi. Noissa lakanoissa on mainittu viisi ASSEn peliä, joista yksi on pelattu tiistaina, yksi torstaina, yksi perjantaina ja kaksi sunnuntaina.

Suomessa on sama ongelma, tosin ilman televisiota. Veikkausliiga tekee sen ihan itse. Esimerkiksi TamUlla on ensi kaudella pelejä eri viikonpäivinä näin:

maanantai: 5 peliä
tiistai: 0 peliä
keskiviikko: 3 peliä
torstai: 6 peliä
perjantai: 2 peliä
lauantai: 5 peliä
sunnuntai: 5 peliä

Kuinkas tuossa opetetaan yleisö tulemaan peleihin? Toista se on jääkiekon SM-liigassa, jossa on hyvin poikkeuksellista, että pelejä on muulloin kuin tiistaina, torstaina tai lauantaina, ja yleensä joukkueilla on pelejä se 2-3 viikossa. Esimerkiksi Ilveksellä on koko kaudella vain yksi peli näiden runkopäivien ulkopuolella. Jääkiekon puolella yleisö onkin oppinut hyvin, minä päivinä pelit ovat, mikä toki kovasti helpottaa markkinointia.

Ei kommentteja: