sunnuntaina, lokakuuta 15, 2006

En ole pitänyt Matti Vanhasta kovin suuressa arvossa, mutta aiheesta voi kai keskustalaistakin hieman kehua. Vanhasen perjantainen blogimerkintä on nimittäin lähes pelkkää asiaa. Siinä Vanhanen perustelee hyvin, miksei ministerien tarvitse vastailla kaikkiin lehdistön lainkuuliaisuutta ja nuhteettomuttaa koskeviin kysymyksiin. Erityisesti arvostan sitä rohkeutta, jolla Vanhanen asiaan ottaa kantaa. Kansan syvien rivien reaktion kun arvaa.

Luin Hesarin nettikeskusteluja aiheesta. Siellä on yleensä korkea taso, mutta olin kovin pettynyt siitä, että suurin osa kirjoittajista kommentoi tyyliin "käsittämätöntä, että Vanhanen antaa joillekin oikeuden maksaa hiljaa pimeästi" ja "nyt tuli oikein ministeritason lupa jättää tv-lupa maksamatta". Hiljaiseksi vetää.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, että linkitit tuon kohutun merkinnän! Kyllä minä sen ymmärrän, että kansan syvien rivien luetunymmärtämisen kanssa on vähän semmoista. Mutta että toimittajat, nuo kirjoittamisen ammattilaiset, jaksavat retostella!

- Riitta

Antti kirjoitti...

Minua on myös ärsyttänyt se, että media on (siltä osin kun olen nähnyt ja kuullut) uutisoinnissaan jättänyt järjestäin Vanhasen perustelut mainitsematta. Saati että niitä olisi suoraan lainattu. Tunnustan, että itsekin olin ensin uutisten perusteella sitä mieltä, että Vanhanen kirjoittaa roskaa. Ajattelin sitten, että asiassa on jotain mätää, ja menin lukemaan alkuperäisen blogimerkinnän. Perustelut todellakin vakuuttivat.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan, että toimittajia ärsyttää eniten se, että ministerit päättivät porukalla, etteivät lähde heidän leikkiinsä mukaan. Kyllä tässä maassa ministerit takuulla jäävät tuommoisista koiraveroista kiinni. Ennemmin tai myöhemmin.

Lehtolan kommentti sunnuntain Asioissa oli kyllä mainio.

- Riitta