sunnuntaina, syyskuuta 10, 2006

On sitä kotona asumisessa sentään paljon hyvää verrattuna tilapäiseen ulkomailla asumiseen. Ehkä tärkeimpiä ovat kaikki ne pikkumukavuudet, joita on tullut vuosien varrella haalittua. Kaikki eivät edes ole kovin kalliita tavaroita, vaan sellaisia, joita ei vain tule muutaman kuukauden takia hankkineeksi. Ja osa taas sellaisia, joita ei muutamassa kuukaudessa hankita, kuten levykokoelma ja viinakaapin sisältö. Niin ja se on kanssa mukavaa, että asuntoni on taas juuri sellainen kuin haluan. Tämän päälle mukavuutta lisää vielä ihan vain Suomeen liittyvät asiat, kuten käsisuihku (täysin tuntematon vekotin Amerikassa) ja se että suihkusta tulee vettä kunnon paineella. Ja sauna on kanssa kiva juttu. Varsinkin se, että on oma sauna järven rannalla.

Vaikka kyllä sitä Seattlen elämäntavassani hyviäkin puolia oli. Täällä rasittaa se, että aamuisin ajan autolla töihin, ja molemmissa päissä on "pitkä" kävely autolle/lta. Seattlessa nappasin aamulla polkupyörän ulko-oven vierestä olohuoneesta ja ajoin sen viidessä minuutissa suoraan työpaikan kellariin pyörätelineeseen. Sillä lailla päivä lähti kyllä paljon mukavammin käyntiin. Asuinpaikan valintakysymys, tiedän, mutta kuka haluaa asua Hervannassa?

3 kommenttia:

JH kirjoitti...

Mikä estää fillaroimasta töihin lumen tulee asti? Muutama työkaverikin (vanhempia herrasmiehiä jo) päästelee yli 30 kilometrin päästä päivittäin... Ajattele, hyötyliikuntaa ja ympäristöystävällisyyttä...

Antti kirjoitti...

Odotinkin että joku kommentoisi näin, mutta osannut arvata että se tapahtuisi alle kolmessa tunnissa. :-)

Pointtini on, että Seattlen työmatkasta tuli parempi olo ja se sujui nopeammin kuin Tampereen työmatka. Olen sen verran laiska ja huonokuntoinen, että pyöräily Kalevasta suuren mäen päälle Hervantaan ei toisi hyvää oloa. Enkä kyllä haluaisi käyttää työmatkaan niin paljoa aikaakaan. Ei se kovin paljon alle tunnin jäisi, kun otetaan huomioon suihkussa käynti, jota ei toki Seattlessa tarvittu.

Linda kirjoitti...

Eka kerta kun kuulen miespuolisen ihmeisen kehuvan käsisuihkua. Vaan on se hieno keksintö, on.

Mutta minua haittasi Suomessa käydessä kun suihkusta tuli liian kovalla paineella vettä. Tuntui että lähtee hiukset päästä.
Ehkä erilliset hanat alkaa seuraavaksi tuntua käteviltä... :-)