keskiviikkona, huhtikuuta 22, 2009

Denveriin on nyt tutustuttu, ja sepä jätti itsestään yllättävän positiivisen kuvan. Keskustan pitkästä ostoskadusta on tehty leveä kävelykatu – oikein viihtyisää. Ja jos voimat loppuvat tai tulee kiire niin kuin minulle kävi, voi hypätä ilmaiseen hybridibussiin.

Aloitin kierrokseni kuitenkin osavaltion parlamenttitalolta, Denverhän on Coloradon pääkaupunki. State Capitol oli sitä perinteistä mallia joka löytyy melkein jokaisesta osavaltiosta, eli oikein hieno. Senaatin sessio olisi alkanut yhdeksältä, mutta en viitsinyt jäädä odottamaan. Talo kuhisi pukuja ja jakkupukuja.

Lopun aamun kiertelin siis Denverin keskustaa. Ostoskatu on siis ihan kiva, mutta juuri mutta täällä ei kaikesta päätellen ole. Historiallinen Larimer Square on ihan hieno, tosin se on enemmänkin kortteli kuin aukio. Myös viime vuosisadan alusta peräisin oleva Union Station on ihan komea.

Denveristä jäi mainitsematta, että siellä oli aivan sairaan kuuma. Lämpötila oli vain joitakin asteita yli kahdenkymmenen, mutta aurinko oli polttava. Siihen nähden oli jännää, että kevät ei ollut yhtä pitkällä kuin Seattlessa, esimerkiksi puissa ei ollut lehtiä. Toisaalta, vain muutama päivä aikaisemmin oli kuulemma satanut lunta niin että sitä oli jäänyt maahan. Mannermainen ilmasto tuntuu kummalliselta.

Ei kommentteja: