keskiviikkona, huhtikuuta 22, 2009

Tänä iltana lensin Denveriin, ja edessä on kolme päivää kansallispuistomatkailua. Työkaverini on ollut täällä konferenssissa, ja kunhan se on huomenna iltapäivällä ohi, suuntaamme auton nokan kohti pohjoista. Tämän yön vietän pummilla neljän tähden keskustahotellin lattialla, ja huomenna on muutama tunti aikaa tutustua Denverin keskustaan.

Seattlessa lähtiessä oli upea sää, ja osasin valita lentokoneesta ikkunapaikan siltä puolelta jolle tulivuoret näkyvät. Reitti kiersikin Mount Rainieria aivan kosketusetäisyydellä, ja kolme muutakin tulivuorta erottuivat muun vuoriston yläpuolella. Kaikki neljä vuorta näkyvätkin alimmassa vaakakuvassa. Myös metsän muuttuminen aavikoksi näkyi hienosti, kuten myös se miten Columbia-joen jälkeen aavikko tasoittuu ja on täynnä keinokastelun voimalla kasvavia peltoja. Nyt kun näihin alueisiin on tutustunut maasta käsin oikein kunnolla, niitä katselee ilmastakin ihan eri fiiliksellä.

Pimeää tuki jossakin lumihuippuisen Idahon yllä. Taivaalla ei ollut juurikaan pilviä, mutta maassa näkyi valoja vain harvakseltaan. Kyllä läntinen USA on sitten hieno paikka.

Ei kommentteja: