sunnuntaina, maaliskuuta 22, 2009

Tänään oli hassu puolipilvinen päivä. Koko ajan taivas oli enemmänkin pilvinen kuin aurinkoinen, mutta silti aurinko paistoi keväisen lämpimästi melkein koko ajan. Ja mikä kummallisinta, pilvistä huolimatta sekä Kaskadit että Olympian vuoret näkyivät Seattleen. Ehdinkin nähdä ne aika monesta kulmasta, sillä hain tänä aamuna viikonlopuksi vuokraamani auton, ja sillä tuli sitten pyörittyä ympäri kaupunkia ja vähän kauempanakin. Tämän blogimerkinnän ensimmäinen kuva on otettu Seattlen keskustassa matkalla autovuokraamolle. Kuvassa näkyvä Rainier Tower on kyllä hulluimman näköinen pilvenpiirtäjä minkä olen nähnyt. Miten voi kenellekään tulla mieleen rakentaa pilvenpiirtäjän tyvi kapeammaksi kuin koko muu rakennus?

Se kauempi oli Twin Peaksin kuvauspaikat noin 50 kilometriä Seattlen itäpuolella. Siellä on tullut käytyä useita kertoja, sillä se on sellainen kohde jossa on helppo käydä ja joka on mukava näyttää uusille ihmisille. Nyt mukana oli uusin, reilu viikko sitten Seattleen tullut suomalaistulokas. Reissu onnistuikin yli odotusten. Helpot ja pakolliset kohteet tuli taas kerran käytyä – ja nehän siis ovat se kirsikkapiirakkaa tarjoileva kahvila siinä vuoren juurella sekä ne alkuteksteissä näkyvät putoukset – mutta sen lisäksi onnistuimme aika lailla vahingossa löytämään sen rautatiesillan jolla Ronette Pulaski kävelee paettuaan metsästä sekä sen vähän mitä Packardin sahasta on jäljellä. Minun on aina ollut tarkoitus käydä etsimässä nämä ihan varta vasten, mutta koskaan en ole saanut aikaiseksi selvittää ja ottaa mukaan tarkkoja koordinaatteja. Ja itse asiasta tuosta sillasta en ole ihan sataprosenttisen varma että se on se oikea, mutta kyllä se vain tutulta näytti ja sen vieressä ollut levennys oli sen näköinen että siihen oli yksi jos toinenkin Twin Peaks -matkailija pysähtynyt.

Jo kotiinpäin mennessä oli vielä edessä yksi yllätys. Tai ei se olisi yllätys ollut jos muisti olisi pelannut. Nimittäin, kun viimeksi kesällä 2007 kävin Twin Peaksin Roadhousena esiintyneen rakennuksen pihassa, rakennus oli hyvin ränsistynyt ja surullinen näky. En kuitenkaan muistanut, että silloin sen ovessa oli maininta, että siihen ollaan kunnostamassa ja avaamassa uutta ravintolaa. Nyt se oli sitten avattu, ja oli saanut nimekseenkin Roadhouse. Harmi että oltiin jo syöty, sillä olisi ollut hauska käydä sisällä.

2 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

No jopas on Roadhouse muuttunut! Eikös me tuon pihassa potatettu Väinöä pitkään?

Antti kirjoitti...

Kyllä, näin tehtiin.

Harmi sinällään että Roadhouse on muuttunut, koska sen ränsistyneen talon vielä tunnisti Twin Peaksissa näkyneeksi Roadhouseksi, mutta tätä remontoitua kyllä ei. Tai enpä mene vannomaan vaikka tuo olisi kokonaan uusi rakennus.