lauantaina, maaliskuuta 21, 2009

Eilen seattlelaisilla loppui pitkä odotus. Täällä pelataan nimittäin taas pääsarjajalkapalloa. Ja tarkoitan tässä sitä koko maailman peliä. Itse olen ollut täällä aika aktiivinen paikallisen kannattajaporukan touhuissa. Eilistä varten olimme tehneet valtavan lakanan, joka vedettiin koko katsomolohkomme päälle pelin alkuseremonioiden aikana. Ja kyse ei ollutkaan ihan pikkulakanasta, uskallanpa väittää että kyseessä oli suurin tällä mantereella katsomossa esille vedetty kannattajien itse tekemä lakana. Kuva-aiheena oli Space Needle ja seuran väreissä maalatut auringon säteet. Tekstinä "tonight our history becomes legend", jolla viitataan Sounders nimisten seurojen jo vuonna 1974 alkaneeseen historiaan.

Ja aikamoista legendaa eilinen paluu pääsarjatasolle olikin. Voitimme uskomattomasti ja täysin odottamattomasti 3-0. Kaikki maalit ja tekemämme lakana näkyy tällä videolla. Bannerin nostaminen ja laskeminen taasen näkyy tällä videolla. Lisäksi tarjolla olisi valokuvia lakanasta stadionilla ja valokuvia lakanan tekemisestä.

Pelkästään lakanaan käytetyille materiaaleille tuli hintaa noin kaksituhatta dollaria. Esimerkiksi maalia kului yhteensä noin 25 litraa. Työlle ei voi laskea hintaa sillä tätä tehdään rakkaudesta seuraa ja lajia kohtaan, mutta satoja miestyötunteja tämä vei. Lakanan kuvaosa on tehty ensin ompelemalla yhteen useita kapeita kankaita ja sitten maalaamalla kuva lakanaan. Lakanan tekstiossuus taasen on tehty eräänlaiselle muoville, jota myydään täällä nimellä table roll. Sitä käytetään nimensä mukaan pitkien pöytien kertakäyttöisenä liinana esimerkiksi erilaisissa juhlissa. Sinisiä paloja saatiin muistaakseni teipata yhteen 7 kappaletta. Valkoset kirjaimet on tehty samasta materiaalista: ensin heijastettiin kirjain projektorilla seinälle, piirrettiin ääriviivat valkoiseen table rolliin, leikattiin kirjain irti. ja teipattiin se siniseen pohjabanneriin. Pienien kirjaimien korkeus on reilu metri ja sanan "legend" isot kirjaimet ovat parimetrisiä.

Kuvissa bannerin molemmin puolin näkyvät siniset, vihreät ja harmaat (seuran värit) kapeat vaakasuorat stripit ovat myös näitä table rolleja. Myös kaiteelta roikkuva banneri jossa lukee "The Brougham End" on kannattajien tekemä. Nimesimme päädyn sen takana menevän kadun mukaan, ja katu taasen on nimetty legendaarisen paikallisen urheilutoimittajan mukaan.

Pitkä matka on tultu. Kun kesällä 2006 menin ensimmäistä kertaa Soundersien kotipeliin, stadionilla oli kaikkiaan 2000-3000 katsojaa, joista 10-15 kaverin laulava kannattajaporukka erottui sinänsä edukseen, mutta kaiken kaikkiaan meininki oli suoraan sanoen melko säälittävää. Nyt meitä on jo noin 500 jäsenmaksun maksanutta kannattajaporukan jäsentä. Eilinen peli oli loppuunmyyty, mikä tarkoittaa reilua 32 000 katsojaa. Kausikortteja on myyty noin 22 000, joten tunnelma säilynee stadionilla jatkossakin liki eilisen kaltaisena.

Ei kommentteja: