maanantaina, huhtikuuta 13, 2009

Toinen tänään ensikuuntelussa ollut levy on PMMP:n uusi Veden varaan. Sen kuuntelun kanssa menikin sitten jo myöhään. Koko päivän kekskin kaikenlaista muuta tekemistä vältelläkseni levyjen kuuntelua. Minua nimittäin pelotti kovasti, että levyt olisivat pettymyksiä. Erityisesti PMMP:n levystä olin kuullut ennakkoon aika ristiriitaisia arvioita.

Voin kuitenkin ilokseni todeta, että PMMP:n levy kolahti heti ensimmäisellä kuuntelukerralla, ja välitön reaktio levyn loputtua oli aloittaa sen soittaminen uudelleen alusta. Se on vähän huono juttu sikäli että kello on yli yksi yöllä ja huomenna olisi tärkeä työpäivä. Levyä kuunnellessa tuli koko ajan sellainen olo, että pitäisi päästä keikalle. Harmi että näyttää siltä, että ensimmäinen tilaisuus tulee vasta heinäkuussa Tammerefesteillä.

Levyn vahvuus on taas kerran yleisen PMMP:mäisyyden lisäksi se, että sanoitukset ovat vahvoja ja vaikuttavia. Ja se että niitä on paljon. Uskomattoman paljon. Syksyllä olin Helsingissä PMMP:n keikalla ja Paula sekoili sanoissa, ja kysyi Miralta miksi pitää kirjoittaa niin paljon sanoja ettei muista niitä itsekään. Kappale taisi olla Matoja, jossa sanoja onkin enemmän kuin kokonaisella levyllisellä tyypillistä englanninkielistä top 40 -poppia.

Huomasin että PMMP on nyt toista viikkoa Suomen virallisen listan ykkönen ja että SMG nousi heti ensimmäisellä viikollaan kakkoseksi. Kumpikaan bändi ei ollut uransa alussa minkäänlaista valtavirtaa, mutta niin vain molemmat ovat minkäänlaisia kompromisseja tekemättä nousseet asemaan, jossa mikä tahansa uusi julkaisu nousee listan kärkisijoille. Suomi on aika hieno maa pop-musiikin ystävälle. Myyntitilastojen kärjessä on lähes aina hyvää musiikkia, kaikenmaailman idolseista huolimatta.

Ei kommentteja: