keskiviikkona, huhtikuuta 08, 2009

Yksi USA:ssa elämisen hyvistä puolista on se, että täällä ruokakauppojen texmex-hyllystä löytyy tuoretavaraa. Suomessa kaipaan erityisesti tuoreita salsoja ja guacamolea. Voihan niitä itsekin tehdä, mutta on se sen verran työlästä hommaa, että harvoinpa tulee vaivauduttua.

Näistä tuoretuotteista nimittäin syntyy loistavaa mitä tahansa palaa, siis aamupalaa, välipalaa tai iltapalaa. Esimerkiksi quesadillat maistuvat mihin kellon aikaan tahansa, ja valmistaminen on helppoa. Ohje: 1) laita tortilla kuumalle rasvatulle paistinpannulle; 2) peitä puolet tortillasta juustolla, lisää vähän tuorettasalsaa ja peitä salsa juustolla; 3) taita tortilla niin että täyte jää taskuun, käännä tortilla. Kun tuoretta salsaa saa kaupasta ja käyttää valmiiksi raastettua juustoa, valmistus kestää alle viisi minuuttia. Ja on siis hyvää! Suomessa salsa pitää tehdä itse tomaattien kalttaamisesta alkaen, ja on siinä muutenkin sen verran näpertelyä, että järkevän määrän tekemiseen menee helposti yli puoli tuntia, joten eipä tule usein tehtyä salsaa eikä siis quesadillojakaan.

Toinen suosikkini on guacomolella "voideltu" paistettu tortilla. Guacamole toki lisätään vasta tortillan paistamisen jälkeen. Tätäkin tulee Suomessa syötyä tosi harvoin, koska guacamole pitää tehdä itse. Maissilastujen dippailussa taasen paras vaihtoehto on viiden kerroksen papudippi, jossa kerrokset alhaalta ylös ovat paputahna, tomaattisalsa, guacamole, ranskankerma ja raastettu juusto.

Ei kommentteja: