maanantaina, huhtikuuta 20, 2009

Sain viikonloppuna kuulla hyviltä amerikkalaisilta ystäviltäni, että aina kun tulen tänne Suomesta, minulla on paksu aksentti josta on joskus vaikea ottaa tolkkua, mutta se tasoittuu aina viikossa tai parissa. Olin aika hämmästynyt. Itselläni ei ole tästä mitään havaintoa. Puhuminen sinänsä tuntuu aina yhtä helpolta, joten kyse on nimenomaan vain aksentista.

Muutenkin oli viikonloppu on ollut erittäin hauska. Perjantainen The Valleyn keikka jätettiinkin lopulta väliin, ja tehtiin muuten vain baarikierros. Muuten kaikki meni mukavasti, mutta kaverini auton takaikkuna lyötiin mäsäksi ja takapenkillä ollut reppu lähti vorojen mukaan. Ihmeen rennosti kaveri tähän suhtautui. Kotiin ajeltiin tuulen vinkuessa ikkunassa.

Lauantainen Soundersien peli katsottiin baarissa keskustan stadionien vieressä olevassa baarissa. Paikkaa valittaessa kukaan ei huomannut tarkistaa, onko baseball-joukkue Marinersilla peli, ja olihan niillä. Lisäksi jalkapallostadionilla oli jokin motocross-tapahtuma, joten stadionien ympäristössä oli aika haasteellista löytää parkkipaikka. Meidän autokunnalla paikan löytäminen taisi kestää kolme varttia. Loppujen lopuksi paikanvalinta oli kuitenkin ihan onnistunut. Marinersien peli loppui kun Soundersin pelissä oli vielä toinen puoliaika kesken, ja baarimme ohi kulkeneiden baseballfanien ilmeet olivat aika hämmentyneitä. Osa tuli sisälle ja kommentoi että eivät ole ikinä nähneet mitään vastaavaa. Baseballfanit kun ovat yleensä varsinkin täällä lännessä sitä sorttia joka istuu hiljaa ja mutustaa hodaria.

Viimeinen Soundersien peli jonka tällä erää näen on sitten ensi viikonloppuna. Minulla on kausikortti – tai kuten täällä sanotaan season tickets, mikä tarkoittaa vihkosta jossa on erillinen paperilippu jokaiseen peliin. Olin jo aikonut lahjoittaa varmasti käyttämättä jäävät lippuni kannattajaporukalle huutokauppattavaksi, mutta siihenkin tuli lopulta muutos. Tapasin nimittäin pari viikkoa sitten kaverin, joka asuu tässä aivan lähelläni Fremontissa ja puhuu sujuvasti ruotsia oltuaan siellä lukioaikana vaihto-oppilaana ja myöhemmin yliopisto-opiskelijana. Kuulin juuri, että kaverilla ei ole kausikorttia ja yksittäisiä lippuja on hankala saada koska pelit myydään loppuun viikkoja etukäteen, joten lupaudin myymään hänelle kuuden pelin liput alkuperäiseen ostohintaan $16 per lippu.

Ei kommentteja: