Amerikkalaisen junamatkailun ihmeistä jäi edellisessä mainitsematta se, että eilen minulle soitti Amtrakin edustaja, joka kertoi, että valitettavasti junan kalusto on jouduttu vaihtamaan huonompaan kuin lippua ostaessani oli luvattu. Olin hieman hämilläni. Totesin vain että jos se juna nyt vaan lähtee samasta paikasta samaan aikaan, niin eiköhän homma ole ok.
Seattlen ja Vancouverin välillä juna menee suuren osan matkasta aivan rantaviivassa kiinni, ja taustalla näkyvät Olympian vuoret. Reitin maisemia kehutaankin usein. Tänään oli harmillisesti hyvin pilvinen päivä, joten vuorista ei nyt ollut havaintoa. Aiemmilla kerroilla olen matkustanut toiseen suuntaan iltahämärässä ja pimeässä, joten en ihan osaa arvioida, ovatko maisemat oikeasti saamiensa kehujen arvoisia.
Vancouverissakin on satanut lähes koko päivän. Konferenssi alkaa varsinaisesti huomenna, mutta tulin tänne kumminkin tänään jo aamujunalla, koska tänään tänne oli joka tapauksessa pakko tulla. Päivä on kyllä mennyt suurilta osin hotellihuoneessa töitä tehden, mitä nyt lounas- ja päivällisaikaan tein pienen kierroksen keskustassa.
Vancouver on kyllä tämän ja aiempien käyntien perusteella ihan mukava kaupunki. Mitään varsinaisia turistikohteitahan täällä ei ole senkään vertaa kuin Seattlessa, mutta vaikuttaa siltä, että täällä olisi oikein mukava asua. Seattleen verrattuna tämä tuntuu todella isolta kaupungilta, vaikka väkiluvultaan nämä ovat käytännössä saman kokoiset. Ehkä se johtuu siitä, että täällä on pilvepiirtäjiä paljon laajemmalla alueella. Vanhoja pilvenpiirtäjiä täällä ei kuitenkaan ole lähes ollenkaan, vaan lähes kaikki vanhat rakennukset ovat alle kymmenkerroksisia. Niitä onkin jotenkin sikin sokin pilvenpiirtäjien jaloissa. Tai ehkä pitäisi sanoa toisin päin.
Aasialaista porukkaa täällä on silmiinpistävän paljon. Käsittääkseni täällä on ollut vanhastaan ollut paljon Taiwanista tulleita siirtolaisia, ja 80-luvulta alkaen tänne on tullut paljon väkeä Hong Kongista, siis sitä porukkaa joka ei halunnut jäädä odottelemaan Hong Kongin siirtymistä Kiinalle.
Leikkauksen toinen vuosipäivä
14 vuotta sitten
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti