Tänään tein vihdoin retken Tacomaan. Se on noin kahdensadantuhannen asukkaan kaupunki Puget Soundin eteläpäässä noin 50 kilometriä Seattlesta etelään, joten tuntui jotenkin ilmeiseltä, että siellä on joskus käytävä siitäkin huolimatta, ettei siellä juuri mitään nähtävää ole.
Sunnuntai-iltapäivänä kaupungin keskusta olikin aivan kuollut. Ruokapaikan löytäminen oli lähes mahdtonta, sillä kaikki paikat tuntuivat olevan kiinni. Eipä sillä että keskustassa kovin kiinnostavan näköisiä kiinnioleviakaan ruokapaikkoja juuri olisi ollut. Päädyimmekin lounaalle keskustan ulkopuolelle Point Defiance Parkissa rannassa olevaan ravintolaan. Mount Rainier kruunasi pöytään näkyneen merimaiseman Tacomahan on selvästi lähempänä vuorta kuin Seattle, ja vuori näyttikin valtavan isolta.
Keskustan ainoa kiinnostava nähtävyys oli vuodelta 1911 peräisin oleva, sittemmin oikeustaloksi muunnettu Union Station. Tämän rautatieaseman ovat suunnitelleet samat arkkitehdit jotka suunnittelivat New Yorkin kuuluisan Grand Central Terminalin. Hieno oli tämäkin, mutta harmi ettei se ole enää alkuperäisessä käytössään. Muutenkin keskustassa oli paljon vuosisadan vaihteen molemmin puolin rakennettuja rakennuksia, mutta jollakin tavalla kokonaisuus ei toiminut. Kaikkialla oli myös yritystä tuoda taidetta katukuvaan, mutta ei sekään jostain syystä oikein tuonut toivottua vaikutusta. Lasimuseon ympäristössä oli kylläkin kieltämättä ihan jänniä juttuja.
Point Defiance Parkin ansiosta reissu oli kaikkineen aivan onnistunut. Kohokohta oli ilman muuta pesukarhujen näkeminen, mutta muutenkin oli ihan mukavan näköistä, vanhaa metsää ja merinäkymiä. Insinöörimieltä lämmitti tietenkin myös kuuluisan Tacoma Narrowsin näkeminen (video niille joille tarina ei ole tuttu, kannattaa todellakin katsoa). Uusi silta on näemmä kestänyt paremmin kuin se vanha. Ajelimmekin uuden sillan yli ihan vain jotta voisi sitten insinöörikavereille kehua näin tehneensä. Vähämpä tiesimme etukäteen siitä, että reissulle tulisi hinta kolme dollaria siltamaksuina. Vaan kyllä kannatti.
Leikkauksen toinen vuosipäivä
14 vuotta sitten
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti